Site update

Vandaag is de site grondig geupdated. Een nieuwe strakkere look, die niet meer afleid van waar het om gaat; de foto's. Ik heb gekozen voor grijze tinten omdat deze het bekijken van foto's vergemakkelijken. Daarnaast het ik een nieuw logo gemaakt, voor de nodige "eye-candy" zonder mezelf te verliezen in overvloedige graphics.

Het meest belangrijke is de nieuwe content van de site. Ik heb het aantal foto's behoorlijk verhoogd, aangezien ik de laatste weken ben begonnen aan het verwerken van een groet achterstand op mijn foto's. Met enige schaamte kan ik vertellen dat ik onlangs de foto's van mijn reis door Spanje en Portugal in 2005 eindelijk verwerkt heb. Je begrijpt dat er dus nog wel een behoorlijke berg overblijft, dus de komende tijd kan je nog wel nieuwe content verwachten.
Naast de nieuwe foto's zelf heb ik ook de presentatie ervan aangepast. In plaats van het Flash gallery mogelijkheden in Rapidweaver, gebruik ik nu het gratis verkrijgbare Simpleviewer. Het geeft me de mogelijkheid om de foto's lekker groot weer te geven, voor optimaal kijkgenot. Bovendien kan ik er nu kleine beschrijvingen naast plaatsen.

Er zijn nog een aantal dingen die ik moet doen voordat ik helemaal tevreden ben, maar dat komt later. Tot dan.

Nieuwe site is online

Met de komst van mijn nieuwe domein, hoort natuurlijk ook een vernieuwde website. Het koste wat meer moeite dan ik in eerste instantie had gedacht, maar het resultaat is er ook naar vind ik. Ik heb de website gemaakt met het geweldige programma Rapidweaver, wat alleen beschikbaar is voor de Mac. Het maakt complexe CSS websites waarbij je in principe geen letter code hoeft te programmeren. De opmaak kan je instellen door een thema te kiezen waarin alle benodigde code staat geprogrammeerd. De thema's kan je actief wisselen, waarbij je dus in een handomdraai een andere look van je site kan genereren. Ideaal dus voor een beginner zoals ik. Door zelf nog wat te rommelen in de CSS style sheets heb ik nog wat aanpassingen gemaakt in de kleurstelling van mijn gekozen thema. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

In ieder geval welkom op mijn vernieuwde webstek, ik hoop dat je hier nog vaak terug komt om naar mijn foto's te kijken. Read More...